05
Sep
11

Romania – Bricolaj


Daca cineva mi-ar cere sa ii dau ca exemplu niste imagini care sa reliefeze ce inseamna Romania, as alege apropape fara sa clipesc pe acestea:

Vorba lui tanti: „Criminalii lumii, criminalii”, razboi pe flori de plastic la 1 leu, galeti de var si mai ales bormasini. Iar tatal lor este indiscutabil cel urcat pe rafturi care imparte bormasini la popor. Asta e Romania anului 2010. Foarte tare si ala care se catara pe capul altor cetateni, doamna cu drujba (o drujba este intotdeauna esentiala la casa omului) sau doamna care a cazut a fost calcata in picioare dar s-a ridicat sprinten pentru a nu fi vaduvita de sansa de a achizitiona la reducere multdorita si folositoarea bormasina. Oameni cu vana, cu viata in ei, la care simpla vedere a unei bormasini la reducere, aduce un aflux de adrenalina, nu blazati si sictiriti ca mine. Sigur multi sunt tentati sa interpreteze dramatic situatia, cum ca ar fi vorba de saracia din Romania, si ca nu poti sa ironizezi oameni disperati. Nu contest ca e vorba si despre saracie si disperare, dar cred ca este vorba despre mult mai mult decat atat, si anume despre prostie si dileala. Nu cred ca bormasina si galeata de mortar le-ar fi substituit acestor oameni friptura de pe masa. Este o dileala specific romaneasca, adica mama s-a deschis un rahat si e cu reduceri. Ce e cu reduceri ? Nu conteaza, hai sa ne imbulzim, sa ne calcam in picioare intr-o frenezie si o efervescenta vecina cu nebunia, sa sarim cu manutele frematande, sa ne urcam pe rafturi dupa bormasini. Repede, repede poate nu mai prindem. Ce sa prindem ? Nu stiu dar nici nu conteaza, e la reducere.

Reclame

1 Response to “Romania – Bricolaj”


  1. 1 Daniel
    Noiembrie 26, 2011 la 4:32 pm

    Lacomia e un pacat omenesc pe care il intalnesti oriunde pe glob. Si in America (= SUA + Canada) e la fel. Si ca fapt divers, romanii de aici „nu pun botul” la asta. Tot apropo de America, aici a doua zi de Craciun e „boxing day” (frumos nume, nu) in care se fac „reduceri nemaiauzite” (suna cunoscut, nu?). Ce patetic, sa ajungi sa iti vinzi Craciunul pe o bormasina (apropo, si aici sunt reduceri la bormasini :((


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: