12
Oct
11

Cluj Arena


Inaugurarea Cluj Arena, frumos stadion, chiar spectaculos. Frig de-ti intra in oase, bine insa ca n-a plouat, se pare ca „Wind of Change” a alungat ploaia preconizata. Nu inteleg insa politicienii care incearca sa politizeze orice eveniment. Inteleg ca stadionul X s-a construit in vremea in care politicianul Y era la putere, dar atat timp cat acesta stadionul a fost construit din bani publici, putina discretie n-ar strica. Si inaugurarea „politica” si mediatica a stadionului cu tot cu primul-ministru din dotare a fost facuta din cate stiu cu o saptamana inainte, asa ca autoritatile locale era bine sa se limiteze la atat si nimic mai mult. Asa ca huiduielile incasate de presedintele Consiliului Judetean Cluj mi se par justificate, chiar daca motivele contestarilor banuiesc ca sunt diverse si nu sunt neaparat in corelatie cu punctul meu de vedere. Oamenii politici nu inteleg ca actul artistic trebuie tratat ca un act artistic, actul educational trebuie tratat ca un act educational, iar cel politic nu trebuie sa se suprapuna peste niciunul dintre acestea. Atunci cand actul politic interfereaza cu celelalte doua, enerveaza, de aici si huiduielile. Politicul nu avea ce cauta sambata seara pe stadion, in conditiile in care arena a avut o inaugurare politica inainte.Iar promovarea proiectului Rosia Montana cu ocazia acestui eveniment mi se pare ce-l putin la fel de deplasata. Oamenii si-au cumparat bilete sa asculte niste formatii, sa se simta bine, nu sa ascute discursuri politice, in care se face propaganda unui partid sau unui om.
Organizare destul de romaneasca, n-am inteles de ce s-au vandut mai multe tipuri de bilete, cu diferite preturi, din moment ce puteai circula aproape nestingherit dintr-un sector al stadionului in altul. In plus din cate stiu legislatia romaneasca interzice consumul de bauturi alcoolice pe stadioane si terenuri sportive, dar sa zicem ca s-a facut o exceptie cu ocazia acestui eveniment. N-am inteles ce rol aveau ecranele situate deasupra celor doua tribune pe care nu s-a transmis ce se petrecea pe scena (pe care s-au proiectat doar reclame prin urmare erau functionale), utilizarea acestora ar fi oferit o vizibilitate mult mai buna.
Concertul excelent. Mult mai bun decat concertul Scorpions de la Sibiu 2007,unde problemele cu sonorizarea mi s-au parut evidente. Cu un setlist bine ales inceput cu „Sting the tail” si terminat la bis cu „When the smoke is going down” care a cuprins majoritatea pieselor care i-a facut celebrii, Scorpions i-a electrizat pe cei aproximativ 40000 de spectatori prezenti. Pe lângă piesele lor de legendă, scorpionii au aratat ca stiu meserie, cucerind publicul cu o recuzita din care nu au lipsit steagul Romaniei, cateva cuvinte în limba romana si mesaje calde pentru clujeni.Cu o sonorizare la înălțime și cu un joc de lumini perfect, Scorpions a făcut la Cluj ceea ce a promis: un uragan de rock (parafrazand „Rock you like a Hurricane”).

Reclame

0 Responses to “Cluj Arena”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: