25
Oct
11

Despre rugby


Dupa ce am urmarit cateva meciuri de la Cupa Mondiala de Rugby ce s-a desfasurat in aceste zile in Noua Zeelanda, mi s-a intarit convingerea cum ca „rugbyul este un sport de golani practicat de gentlemani, in timp ce fotbalul este un sport de gentlemani practicat de golani”. Acum in epoca profesionismului si implicit mai ales al banului, am mai vazut golani si pe terenul de rugby, in schimb un lucru imi e clar n-am prea vazut gentlemani pe terenul de fotbal.
Un fost rugbyst zicea odata ca sa compari rugbyul cu fotbalul este o adevarata blasfemie. Rugbyul de azi necesita curaj, rigoare si inteligenta, fiind dupa parerea mea cel mai complet sport de echipa, rezultatul unui meci fiind prea putin la mana hazardului (asta spre deosebire de fotbal). Sportul rege in emisfera sudica este un sport de barbati dominat de respect fata de joc, coechipieri si adversari.
Despre competitie pot spune ca rugbyul actual este obsedat de defensiva, este dominat de pragmatism, generozitatea la efort a ramas dar aceasta nu se mai citeste pe tabela de scor, valorile s-au mai strans, scorurile asisderea. Si faptul ca in sfarsit All Blacks au castigat din nou Cupa Mondiala, nu ma face decat sa fiu entuziasmat. Noua Zeelanda este ca Brazilia la fotbal (sau chiar mai mult decat atat), mereu au pe hartie cea mai buna echipa, spectatorii neutrii tin in general cu ei, dar in majoritatea cazurilor esueaza surprinzator.

Reclame

0 Responses to “Despre rugby”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: