28
Dec
11

la funeraliile lui Kim


Azi dupa 10 zile de doliu national au inceput funeraliile lui Kim Jong Il. Dupa ce am urmarit pe toate canalele de stiri romanesti histeria generala ce a cuprins Coreea de Nord, mi-am dat seama din nou ca ceva nu este in regula  cu specia umana. Si asta grav de tot. Vorba „capitalistului” Steve Tyler „Something’s wrong with the world today/I don’t know what it is”. Asa ceva s-a mai vazut la funeraliile lui Mao sau Kim Ir Sen (tacs-su lui Kim Jong Il), dar cica suntem in prag de 2012 si suntem mai evoluati si civilizati.

Ce inseamna sa speli creierul maselor ? Pana unde se poate ajunge ? Ce inseamna manipularea maselor si ce consecinte dezastruoase are ? Imaginile ne pot parea comice sau tragice, in orice caz  socante. Oamenii aceia chiar traiesc o uriasa tragedie, tara lor a fost transformata de niste minti bolnave intr-un urias lagar de concentrare, nu au acces la nici un fel de informatie traind izolati de restul lumii, nu-si pot controla viata, iar ce se poate deduce din imaginile halucinante, nici mintea nu si-o mai pot controla. Cea ce se intampla acolo este transpunerea in realitate a capodoperei lui Orwell „1984”. Practic sunt oameni care nu mai pot fi recuperati, fanatici ai unei imagini a conducatorului suprem, dar in spatele acestei imagini se ascunde multa suferinta, foamete si moarte.

Totusi trebuie sa recunosc ca vestea ca si cotofenele nord-coreene care ramasesera peste noapte langa mausolelul inchinat conducatorului iubit il jelesc pe acesta mi-a smuls un zambet ironic. Si probabil ca sunt oameni care au inghitit si asta, pe conceptul „tu crezi cea ce vezi sau crezi cea ce ti se spune”. Desi cred ca acolo crezi cea ce trebuie, daca nu suporti consecintele.

Nici noi nu suntem foarte departe, n-am fost niciodata departe, ganditi-va ca din cate imi povestea tatal meu si in Romania s-a plans la moartea lui Stalin.

Reclame

0 Responses to “la funeraliile lui Kim”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: