09
Mai
12

Drumul rusinii


Intamplarea a facut sa ajung in satul Fantana, comuna Hoghiz, judetul Brasov. Fara sa exagerez acolo am vazut cel mai prost drum pe care mi-a fost dat sa circul pana acum. Drumurile satesti sunt „parfum” pe langa cea ce vezi acolo, arata de parca a avut loc un bombardament in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si de atunci a ramas tot in acelasi stadiu. Am inteles ca drumul dintre Hoghiz si Sercaia este cunoscut de altfel sub apelativul de „Drumul rusinii”. Probabil ca la degradarea drumului au contribuit si masinile de mare tonaj, ce circula de la fabrica de ciment din apropiere, dar consider ca si nepasarea autoritatilor este un factor important.

Saracii oameni au ajuns probabil la culmea rabdarii, dat fiind ca dupa cum arata drumul situatia trebuie sa persiste de ani de zile (o sosea nu se poate degrada in halul asta intr-o singura iarna, ci banuiesc ca trebuie sa treaca ani de zile). Cea ce am apreciat insa este faptul ca cel putin cineva (daca nu mai multe persoane) nu a stat cu mainile in san, si asa cum autoritatile nu ezita sa ne anunte cu o pancarta ca drumul X a fost reabilitat de catre Y sau Z, asa s-au amplasat si de catre localnici mai multe pancarte care ne anunta ca suntem pe drumul rusinii. Iar in fata  umorului negru al textelor afisate nu pot decat sa-mi dau jos palaria. Respect pentru initiativa, poate vor veni si rezultatele mult asteptate.

Si apropo de infrastructura din aceasta tara. Daca ai ghinion si prinzi un accident pe o sosea din Romania, sa zicem Brasov-Sighisoara, ai doua variante: stai in masina trei ore in caldura sau frig (in functie de anotimp) pana cand autoritatile elibereaza carosabilul, sau o iei teleleu pe camp in praful patriei, sa ocolesti locul accidentului. Asta imi aminteste de prostia fara de margini pe care o zic promteristele la TV, cand se blocheaza pe valea Prahovei DN1, cum ca „autoritatile au deviat circulatia pe DN1A”, cea ce insa nu se preciaza este ca asta inseamna ca automobilistul ar trebui sa se intoarca pana in Brasov si s-o ia spre Cheia,  si nu s-o coteasca pe „deviatie prima la stanga” cum s-ar intelege.

Reclame

0 Responses to “Drumul rusinii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: