15
Iul
12

EuroVelo 6


EuroVelo 6 este cel mai lung traseu ciclistic european cunoscuta si sub numele de „ruta fluviilor” (urmeaza cursul a trei mari fluvii europene: Loara, Rin si Dunare), traversand Europa de la vest la Est adica de la Oceanul Atlantic pana la Marea Neagra. Traseul are peste 3500 km (cat un Tour de France) si traverseaza 10 tari, printre care teoretic si Romania.

Eurovelo 6 nu este o pista de biciclete.  Este un traseu turistic dedicat biciclistilor. Chiar si acum, cand sute de mii de cicloturisti pedaleza anual pe portiuni ale traseului, nu peste tot infrastructura este dedicata exclusiv biciclistilor. Dar, indiferent ca este vorba de o pista asfaltata, de un drum cu macadam, de o carare sau chiar de un drum deschis traficului auto, exista indicatoare care ofera cicloturistilor siguranta ca se afla pe ruta precum si informatii utile despre cazari, locuri de popas sau obiective turistice. Singura exceptie: Romania !

Fiecare tara care este traversata de un traseu Eurovelo, incearca sa profite de acest lucru. Sunt promovate obiectivele turistice, unitatile de cazare, restaurantele. Este cunoscut faptul ca cea mai credibila si ieftina este promovarea facuta de turistii multumiti.Tocmai de aceea, in Europa, autoritatile locale, sprijinite de guverne, dezvolta infrastructura pe aceste rute, asigurandu-se ca cicloturistii beneficiaza de cele mai bune servicii. Acesta este motivul pentru care densitatea de turisti pe trasee este diferita, in functie de serviciile oferite. Romania este singura tara din Europa care nu ofera nici macar semnalizarea traseului.

Povestea unei ture Viena – Drobeta Turnu Severin, poate fi citita si vizionata (pozele sunt mai mult decat inspirate) pe:

http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/9024-eurovelo-6-povestea-turei/

sau

http://www.plimbaricubicicleta.ro/2010/09/eurovelo6-donaueschingen-passau-viena.html

http://www.plimbaricubicicleta.ro/2011/06/eurovelo6-partea-ii-dunarea-de-la-viena.html

Filmul acestei „aventuri” se numeste „Filmul care-ti umfla rotile de la bicicleta”. Este de urmarit si savurat.

Reclame

1 Response to “EuroVelo 6”


  1. 1 Laci
    Iulie 15, 2012 la 3:03 pm

    Frumos. Bravo celor care rezista sa faca asa ceva!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: