15
Feb
13

Viata lui Pi


Un film foarte reusit a lui Ang Lee (poate ati vazut Crouching Tiger, Hidden Dragon), dupa un roman si mai reusit a canadianului Yann Martel (filmul pastreaza in mare masura firul narativ al romanului, cea ce este de apreciat). Un film sensibil, plin de emotie o parabola despre supravietuire, adaptare, acceptare, intr-un cuvant o metafora, o metafora despre credinta. Dintotdeauna am crezut ca filmele si cartile bune sunt acelea care reușesc sa te prinda cu totul, care te tulbura, te fac sa te gandesti si in care te regasesti. Life of Pi este o asemenea carte/un asemenea film. Mi-a placut expresia „To choose doubt as a philosophy of life is akin to choosing immobility as a means of transportation”.
Filmul si cartea rostesc un mare adevar si anume ca oamenii nu sunt interesati de supravietuitori decat in masura in care povestea supravietuirii lor poate sa-i socheze sau sa le confirme asteptarile de senzational si extraordinar, iar povestile sunt de fapt, ajustate in functie de personalitatea si perceptia celui care vrea sale asculte si sa le creada. Uitati-va intr-o seara detasati la un buletin de stiri si veti vedea la ce ma refer. Finalul este surprinzator si subliniaza ideea de liber arbitru: fiecare dintre noi e liber sa-si traiasca viața cum doreste – putem alege să vedem doar raul si suferinta, sau putem sa ne transformam existenta intr-o poveste.
227 de zile petrecute intr-o barca de salvare in compania unui tigru bengalez pe nume Richard Parker, o insula carnivora acida locuita de manguste, si multe alte lucruri fantastice si neverosimile, greu de crezut nu ?
Formidabila animatia folosita pentru realizarea lui Richard Parker „fiara din fiecare dintre noi”, de multe ori chiar pare un tigru adevarat nu unul realizat pe calculator.

Reclame

0 Responses to “Viata lui Pi”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: