09
Feb
14

Aproape totul despre Benzodiazepine


La ora actuală anxioliticele au devenit – după alcool – “drogul” numărul 2 al naţiunii, probabil, pentru că „ajută” la depăşirea situaţiilor de stres neplăcute de la locul de muncă sau din mediul familial, pentru că ameliorează senzaţiile de frică, neliniştea şi frustrarea şi permit relaxarea fizică şi psihică. Mediul înconjurător este văzut ca prin nişte „ochelari roz”, sunt „diluate” contradicţiile, conflictele chinuitoare din trecut îşi pierd semnificaţia, totul devine aparent mai plăcut şi viaţa pare “mai uşor de trăit”.
Benzodiazepinele (BZD) se numără printre cele mai utilizate grupe de substanţe medicamentoase în întreaga lume, iar printre medicamentele psihotrope ocupă detaşat fotoliul de lider. Putem afirma fără să greşim că puţine clase de substanţe medicamentoase au cunoscut o dezvoltare de asemenea amploare în ultimele decenii.
Introducerea în terapie a primei BZD, în speţă a clordiazepoxidului la începutul anilor 1960 a fost considerată ca fiind un uriaş pas înainte în tratamentul anxietăţii. BZD au devenit la scurt timp de la introducerea lor în terapie, atât din punct de vedere terapeutic cât şi din punct de vedere comercial, unele dintre cele mai de succes medicamente ale tuturor timpurilor.
Din păcate însă, BZD sunt de multe ori obiectul abuzurilor medicamentoase (favorizată şi de incidenţa scăzută a reacţiilor adverse severe şi a relativei siguranţe terapeutice comparativ cu alte clase de medicamente cu acţiune asupra SNC), ceea ce explică numărul relativ mare de intoxicaţii prin supradozare, accidentale sau voluntare. Cea mai serioasă problemă este însă reprezentată de consumul cronic de BZD care determină instalarea toleranţei şi în final a dependenţei.
Lucrarea de faţă este o sinteză a principalelor aspecte chimice, farmacologice şi toxicologice particulare clasei BZD, punându-se accent pe particularităţile specifice şi informaţiile ce pot fi utilizate de către profesioniştii din domeniul sănătăţii în practica medicală şi farmaceutică curentă.
Acest volum pune la dispoziţia specialiştilor din domeniul medicamentului, terapeuticii respectiv a viitorilor specialişti care se pregătesc în aceste domenii un material util şi actual, care oferă o orientare cu un orizont larg în domeniul benzodiazepinelor.

Coperta Gabriel Hancu ATDB

Reclame

8 Responses to “Aproape totul despre Benzodiazepine”


 1. 1 Isabela
  Februarie 18, 2014 la 5:38 am

  Felicitari!
  Pentru a citi mai mult despre lucrarea ta, cum o pot accesa?

 2. 3 bechir elis
  Martie 9, 2014 la 7:25 pm

  buna seara,
  imi doresc si eu aceasta carte, va rog frumos! cum as putea intra in posesia acesteia?
  va multumesc

  • Martie 10, 2014 la 11:29 am

   Va pot trimite prin posta cartea. Va va costa 18 RON + taxe postale

   • 5 bechir elis
    Martie 10, 2014 la 3:52 pm

    Va multumesc pt raspuns.
    Aveam nevoie de o carte speciala, numai despre benzodiazepine si sunt f bucuroasa ca am gasit volumul scris de dvs. Nu stiu ce cuprinde, dar descrierea dvs de mai sus m-a facut sa ma gandesc ca o sa imi fie de mare ajutor, ma intereseaza proprietatile farmacocinetice ale benzodiazepinelor , actiunea farmacodinamica, caracterizarea chimica si farmaco-toxicologica.

 3. 6 bechir elis
  Martie 10, 2014 la 6:15 pm

  cum va pot trimite adresa mea in privat?
  multumesc 🙂

 4. 7 ZEMORA MIHAELA
  Aprilie 21, 2014 la 3:06 pm

  BUNA VREAU SI EU ACEASTA CARTE

  • Aprilie 22, 2014 la 10:04 am

   Pot sa v-o trimit prin posta. Va costa 18 RON cartea + taxele postale, in total pana in 30 RON. Daca va intereseaza trimiteti-mi adresa pe care sa v-o trimit si adresa de e-mail (evident acestea nu vor aparea pe site)
   Va multumesc pentreu interes


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: